Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.den - 1.8.2010

31. 7. 2010

Tak už jsme tady a už nám to všechno začalo...dnes začala naše Expedice Vesmír. Ráno (a pro někoho to bylo opravdu velmi brzy ráno:-) jsme se sešli na nádraží v Ústí a tam jsme byli "předáni" našim vedoucím, tedy pardon, velitelům vesmírných posádek. Cesta uběhla celkem rychle, do Prahy jsme nabrali pouze dvacetiminutové zpoždění (slibovali větší). V Praze a v Táboře jsme přestoupili a pak už konečně ven z vlaku...v Dobronicích u Chýnova jsme vyskákali z vlaku a přesedli do aut (fakt jsme nemuseli těch 5 kilometrů pěšky!)...a tak nás auta odvezla do tábora, vlastně na vesmírnou základnu v Ratibořských Horách, tam jsme se ubytovali do pokojů, no tedy do stanů (pár maličkých je na budově) 
a pak následovala první zdravotní prohlídka...jako jestli můžeme letět do toho vesmíru. Po posádkách jsme se vypravili objevovat taje okolí a při návratu.....nás čekalo velké překvapení. Všude samý kouř a dým, tajemná hudba....a z toho dýmu se vynořili tři kosmonauti s prosbou o pomoc, prý Zemi hrozí nebezpečí, možná zánik!!! A tak jsme kosmonauty vyslechli a slíbili, že určitě pomůžeme.

Po dobré večeři (zapečené těstoviny) jsme si zkusili zase něco jiného...a to společné muzicírování, hráli jsme na bubny, činelky, dřívka...prostě na všechno,co hraje a vydává nějaký zvuk... a fakt jsme utvořili malý orchestr. A to vše u ohně, který sice moc nehořel, ale stejně se nám to líbilo, stejně jako i hra na kytaru a společný zpěv.

No a pak už byla první večerka (starší šli o trochu déle) ...a teď už všichni spíme (někdo i moooc nahlas)

a naše fotky už v nejbližší době naleznete na stránkách: rcslunecnik.rajce.net

naše umístění do posádek až zítra...protože ještě nemáme názvy posádek.