Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. den - 2.8. 2010

2. 8. 2010

Druhý den naší vesmírné výpravy je za námi. Ráno nás probudila hudba...a tak jsme místo kliků a dřepů tancovali a tancovali...a to se nám líbilo mnohem víc než nějaké raz dva tři...
ikdyž je pravda, že někdo z nás to úspěšně zaspal...no,tak snad zítra bude líp a hudba nás probudí:-)
Po snídani jsme začali plnit první úkoly - úkoly na záchranu Země, úkoly, které nám pomohou stát se kosmonauty. Stavěli jsme společně raketu, ano, jde o raketu, která byla včera při přistávacích manévrech zničena (přeci musíme mít nějaký ten dopravní prostředek do toho Vesmíru, ne?). Ze zečátku jsme se snažili všichni, ale pak už jen někdo. Ale raketa stojí - a možná i poletí.
Dalším úkolem dopoledním bylo vymyslet si název posádky, vyrobit kostým, nabatikovat tričko, vyrobit transparent...no, bylo toho hodně, ani jsme to nestihli.
A protože už toho všeho bylo dost, rozdělili jsme se poprvé na doplňkové aktivity: a to na sportovce a výtvarníky. Sportovci si v tělocvičně zahráli fotbal a výtvarníci si vyrobili čelenky, tedy vlastně tykadýlka, což ostatně uvidíte i na fotkách. No a sportovce neuvidíte...asi všichni hráli a žádný fotograf tam právě nebyl (tak příště).
Po obědě jsme odpočívali, byl polední klid...a světe div se, fakt byl klid (asi jsme trochu unavení). Po svačině jsme vyrazili do lesa na astronautický výcvik. A víte čím vším jsme museĺi projít? No, hrůza. Zkoušeli jsme svůj zrak, sluch, čich, hmat, motoriku atd. a atd....prostě z nás musí být dobří kosmonauti. A něco málo uvidíte z fotek (dnes jich máte 201, tak uvidíte snad každého budoucího kosmonauta,co tu s námi pobývá). A výcvik se nám líbil, dokonce jsme přišli i pozdě na večeři, tak jsme nestihli slavnostní přísahu (tak tedy až zítra se z nás stanou ti praví a nefalšovaní kosmonauti, protože jsme všechny zkoušky zvládli, tedy až na čich, no, prostě ještě nevaříme, ani nejsme babky kořenářky, abychom poznali koření, tak snad to nevadí).
PO nástupu proběhla velká očista (tak se nebojte, jsme krásní a voňaví) a už dávno spíme. SIce prší, ale bouřka se nám vyhnula, tak buďte bez obav:-)

Tak zase zítra...jo a jsme v těchto posádkách:

Lída + Martin - Vesmírní opičáci
Ruda + Zuzka - Zelený Ufóni (není to hrubka, fakt ne, prostě se nám to líbí)
Honza + Danka - Vesmírní človíčci
Zdeňka + Olda - Mléčňáci

 a fotky jsou opět na www.rcslunecnik.rajce.net