Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.den - 3.8. 2010

4. 8. 2010

Tak skončil den třetí…ten smáčený deštěm, ani pouťovou panenku nezanechal…no, dnes pouť fakt nebyla, ale i když vydatně pršelo a pršelo, pak zase svítilo sluníčko, pak přišel lijavec obrovský a zase svítilo sluníčko, den se vydařil a zažili jsme toho spoustu.

Ráno – lije a lije – tak bez veselé rozcvičky rovnou do holínek a pláštěnek a na snídani. Asi bychom si měli uklidit, máme trochu nepořádek, no když najít pláštěnku nebo zrovna ty holinky není jednoduché. Tak jsme (možná opravdu jen někdo) trochu poklidili a pak jsme byli opět rozděleni dle doplňkových aktivit. Výtvarníci (a jejich pořád mnohem víc než těch sportovců, asi se moc nechceme hýbat) vyráběli desky na výkresy a výtvory, aby si svou práci měli v čem odvézt. Používali jsme techniku malování voskem, horký vosk jsme natřeli na papír a po zaschnutí jsme vyrývali obrázky, písmena a obrazce…prostě, kdo co chtěl.

Sportovci hráli vybíjenou a taky trochu ten fotbálek. Tentokráte opět v tělocvičně. A tam je i plno nářadí, toho tělocvičného …a tak se nám tam líbí (ty výtvarníci nevědí, o co všechno přichází). Prostě v tělocvičně jsou lana na šplhání, velká i malá trampolína…a je tam legrace moc a moc.
Po obědě, po poledním klidu jsme v okolí tábora a v táboře pátrali po ztracené mapě planet. Nejdříve jsme museli najít kousky zprávy, dát to všechno dohromady, přečíst, vyluštit…a pak jít hledat mapu. Byla to naše první soutěž a vyhráli Vesmírní opičáci. Pak už nás čekala překážková dráha opět v tělocvičně. A zkoušeli jsme kotrmelce, někdo si troufl i na salta…nebojte se, zatím žijeme a přečkali jsme to bez větší úhony. A tady tu sportovní soutěž vyhráli Mléčňáci.

Po večeři jsme se konečně stali kosmonauty. Složili jsme slavnostní přísahu, dostali průkaz a deník, do kterého si máme zapisovat (nebo zakreslovat) zážitky, dojmy a pojmy.

A poté začal náš první výlet na planetu, tentokráte na planetu kouzel. S kouzelnou babičkou jsme zažili neuvěřitelné věci…nejlepší byly bonbony padající jako hvězdy z nebes…