Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. den - 4.8.2010

5. 8. 2010
Dnešní den nám opět začal hudbou…společně jsme si zatancovali a pak už honem honem: uklidit, nasnídat se, sbalit batůžek a hurááá na výlet. V 9 hodin jsme odstartovali „autobusem: do Mladé Vožice a pak jsme se vydali na zříceninu hradu Šelmberk a šlapali jsme a šlapali. Cestou jsme se zastavili na Vožickém výhledu (to je vyhlídka s dřevěným altánem, abyste to také věděli) a zde jsme našli první „kešku“. Tak někteří z nás možná od této doba začnou hledat „kešky“ a kdo neví, o co jde, tak doporučujeme tento odkaz geocaching.com, ale pozor, je to v angličtiněJ
Po krátké zastávce jsme pokračovali konečně na ten hrad. U vstupu je jakási hájenka, tam se platí vstupné a můžete si koupit pohledy, turistické známky… a tak jsme stáli obrovskou frontu (asi padesátičlenný zástup, no, prostě jsme si každý chtěl něco koupit, a dovnitř nás pouštěli jen po dvou).
Na hradě je přístupná hradní věž a tak jsme šlapali asi 150 schodů vzhůru…ale nebojte se, nikdo nezkusil, zda má křídla nebo že je ufon. Tak jsme se rozhlédli po kraji a zase slezli domů. A v letošním roce byl přístupný celý areál, viděli jsme kovárnu,pec na chleba, bylinkovou zahrádku…vše, co tam bylo.
A po prohlídce Šelmberku jsme vyrazili do Mladé Vožice vyplenit obchody…utráceli jsme, ale všechno jsme neutratili, buďte v klidu.
Ve čtyři hodiny jsme se nalodili na zpáteční cestu. U autobusu nás přivítaly matka vesmírného pluku Irča se svoji kosmickou chráněnkou Verunkou – prostě nerozlučná dvojka. Jejich navigace nás navigace nás nechala v klidu dolétnout na základnu. Zn.: hladké přistání. Tímto jim dvěma všichni děkujeme.
Po večeři nás čekal nástup, tam jsme popřáli Dominikovi a Dominice k svátku, vybarvili jsme si první objevené planety a pak nás čekala oblíbená diskotéka. Tak jsme zase tančili a tančili…není to nádhera? Začít i skončit den tancem?
Tak zase zítra ahoj.