Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.den - 17.7. 2011

17. 7. 2011

A začal druhý den...ráno bylo trochu zataženo, ale pak byl krásný slunný den...asi tak do 17 hodin. Ráno po snídani a povinném úklidu týpíček nás čekal první indiánský sněm. Přišel mezi nás velký náčelník Hiawatha...potomek Velké Medvědice, přivítal nás a seznámil nás s nepříjemnou skutečností...ohrožují nás běloši a nutí nás k přestěhování do rezervace. Půjdeme tedy, ale nejdříve musíme najít náš ztracený poklad (přeci ho těm bělochům nenecháme:-) a tak jsme se rozhodli, že budeme bojovat a získávat kousky mapy ke ztracenému pokladu. Prvním úkolem bylo vymyslet si indiánský pokřik, rituální tanec, kmenovou hierarchii a své posvátné zvíře...a tak jsme měli plno práce.
Po obědě (pták na paprice:-) asi kuře, haha...jsme si trochu odpočinuli a pak hurá na koupaliště. Tam pro někoho studená, pro někoho teplá voda....ale i tak osvěžení, moc příjemné.
Před věčeří jsme sestavovali kmeny (hledali jsme své předky)... a pak už pršelo a pršelo.

Po večeři byl velký večerní sněm, kde jsme se všichni představili, ukázali svá posvátná zvířata, rituální tanec a pokřik. Vybrali jsme si názvy kmenů a tak jsme:
Siuxové, Navahové, Apači, Irokézové, Čejeni a Lakotové.

Všem rodičům: moc se omlouváme, ale pořád máme problémy s vkládáním fotek, jestli se nezadaří...vyrazíme někam, kde je WIFI.