Jdi na obsah Jdi na menu
 


Devátý den - 18.8.2013

18. 8. 2013

Hurá, hurá...další den....a věřte nebo nevěřte, dnes jsme vstávali až po půl osmé...že by konečně aspoň trošku malá únava?

Po našich třech pravidelných tanečkách jsme se rozloučili s Ruskem...zatančili jsme si Kalinku a pak už hurááááá do Japonska.
Sice už byla polovina tábora a cesty kolem světa za námi včera, ale raději jsme šli na koupaliště....musel být sanitární den až dnes. A tak jsme od rána uklízeli a uklízeli a zase uklízeli...prádlo srovnáno a hlavně přebráno, roztříděno na čisté a špinavé (někomu se to přeci jen pomíchalo), zameteno, vytřeno, vyluxováno...no, krása!!!! Jen aby to vydrželo aspoň do večera. Ikdyž nám to dalo práci, myslíme to uklízení, i tak jsme stihli nějakou tu hru na hřišti či malování na chodník....vlastně beton.
A po obědě jsme si zase pustili pohádku, krásně se u pohádek odpočívá (hlavně je v domečku trochu klid).
Po pohádce jsme chvilku společně dokreslovali naše cestovní knížky a pak mezi nás přiběhla vylekaná Japonka a pořád něco křičela, povídala, plakala...až po chvilce jsme ji porozuměli (závidíte,co?že umíme japonsky)...a že prý se jí ztratila dcera, zlý Šogún ji unesl, jestli ji prý zachráníme. Jsme stateční cestovatelé... a tak jsme vyrazili na záchranu japonské princezny, zahráli jsme si hru Mise Nál-EPKA...a princeznu zachránili. Její matka nám moc a moc děkovala a pozvala nás na japonský večer. Naším úkolem bylo připravit si gejšu a vytvořit tzv. heiku (japonská poezie). A co myslíte? Gejši byly naprosto dokonalé (určitě se vám budou všem líbit) a verše? Také se povedly...a hlavně vyhráli Děti fantazie!!!

Tak snad jsme na nic nezapomněli, teď jsme už všichni vykoupaní a spinkáme....fakt je klid a to je 21.30!!!!