Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. - 5.den - 27. - 29.7.2015

29. 7. 2015

Další dny nám uběhly:

pondělí - Pondělí bylo ve znamení velkých oslav.
Ráno po taneční rozcvičce probíhalo velké vojenské cvičení. Vojáci jsou rozděleni na čety a učí se všechno možné, co k vojenskému životu a drilu patří - překážková dráha, cvičení v patrolách, transport zraněných atd.

Modelky dokončily trička - malovali jsme barvou na batikovaná trička.

Odpoledne pršelo a tak jsme hráli hru Byrokracie v domečku...trochu vřava, dupot a hluk, ale zvládli jsme to.

A večer jsme slavili: Honzík, Terezka, Šimon a Vítek a s nimi babička Ivana. To jsme měli oslavenců, co? Nechyběly dárky, sladkosti, brambůrky .... hlavně každý dostal dort. Po přípitku a konzumaci výborných dortů jsme tančili a tančili...pevně doufáme, že se oslava líbila a že si ji užili všichni oslavenci tak, jak se patří.

Úterý - Dopolední aktivity u vojáků byly tak akční, že někteří menší vojáci padli před obědem na postel...a jednoho jsme ani na oběd nevzbudili. A moc je to všechny baví...no, určitě to vidíte na fotkách.

Mezi vojáky jsou dle svého přání zařazeny i 4 vojandy, vlastně 5 vojand - jsou zde jako zdravotnice a tak ošetřují raněné (Nebojte se, zatím žádný opravdový úraz...vše je jen kečup. Nejlepší je pozorovat vojáky, jak umějí hrát raněné a střelené:-) a že někdo by si zasloužil i Oskara, jak věrohodný je jeho herecký výkon.

Modelky si dopoledne vyráběly korále a začali jsme se věnovat vizáži...zkoušeli jsme nalíčit modelku, zatím jenom papírovou.

Odpoledne jsme hráli oblíbenou hru Plyšoví medvídci a po večeři Vláčky (tady se nám trošku nedařilo, bohužel i dospěláci měli zkrat ve vedení a tak trochu zazmatkovali...ale i tak se jezdilo bez nehod a zpoždění.

Středa - Výlet
Ve středu jsme vyrazili na výlet - maličké modelky a Vítek:-) vyrazili na delší cca 2,5 h procházku, hledali jsme poklady (kešky), trhali kytičky...prostě paráda. Všichni ostatní vyrazili na zříceninu hradu Egerberk, výlet zvládli až na pár puchýřů zcela bez problémů...jen někteří vojáci zlobili a tak je čekal trest převeliký...na večerní aktivitu se stanou modelkami. A tak nás prosili, slibovali, přemlouvali...ale trest je neminul. Nakonec si líčení a převlékání užili všichni - modelky i potrestaní vojáci.

Zbývající vojáci vyráběli munici pro další boje.

A teď už spíme...všechno je v pořádku, žádné slzičky ani stýskání.